מנות קיץ הודיות מסורתיות פופולריות
אחת המנות ההודיות הפופולריות ביותר לקיץ היא דאל טדקה. המנה הזו מורכבת מעדשים מבושלות, מבושלות ברוטב חלק על בסיס עגבניות ומשופרות עם תבלינים כמו כמון וכורכום. אהוב נוסף הוא אלו גובי, שהוא קארי פשוט של תפוחי אדמה וכרובית. הוא מתובל קלות באבקת צ'ילי, כוסברה וגראם מסאלה ואפשר להגיש כתוספת או כמנה עיקרית. למי שרוצה להישאר קריר ביום חם, ראיטה היא האופציה המושלמת.
המנה המבוססת על יוגורט כוללת מלפפון, עגבניות, בצל ועשבי תיבול כמו נענע או כוסברה - כולם מעורבבים יחד כדי ליצור מלווה מרענן לכל ארוחה. ראיטה יכולה לשמש אפילו כמטבל או כמרכיב בכריכים. לבסוף, שום ארוחת קיץ לא תהיה שלמה בלי פאקורה - לביבות ירקות מטוגנות עמוק, חריפות וטעימות כאחד! אלה יוצרים מתאבנים או חטיפים נהדרים כשהם מוגשים עם צ'אטני או רוטב תמרהינדי.
היתרונות של אכילת ארוחות קיץ הודיות מסורתיות
ארוחות הקיץ ההודיות המסורתיות מציעות יתרונות בריאותיים רבים. אכילת תוצרת עונתית מומלצת תמיד, וזמן הקיץ בהודו הוא הזמן המושלם ליהנות מפירות וירקות טריים המכילים נוגדי חמצון וויטמינים. בנוסף, מנות הודיות מסורתיות הן בדרך כלל נמוכות יותר בשומן מאשר מטבחים אחרים, מה שהופך אותן לאלטרנטיבה בריאה יותר עבור אלה שרוצים לשמור על משקלם. יתר על כן, מאכלים הודיים מסורתיים כוללים לעתים קרובות תבלינים כמו כורכום, הל וכמון בעלי תכונות אנטי דלקתיות ויכולים לעזור להגביר את החסינות.
לבסוף, ארוחות אלו הן גם דרך מצוינת להוסיף גיוון לתזונה שלך מכיוון שהן מספקות אלטרנטיבה טעימה לאותם מזונות ישנים שאתה עשוי לאכול כל השנה.